Vytintos dešros, dešrelės
Vytintos dešrelės ir dešros – tai puikus pasirinkimas šventės užkandžių stalui ar sveikas užkandis kelionėje. Mūsų vytintos dešrelės ar lazdelės ne tik skanios, bet ir sveikos, gausios maistinių medžiagų, nes pagamintos iš aukščiausios kokybės mėsos ir natūralių prieskonių.
Išsirinkite savo mėgiamiausias vytintas mėsytes už itin gerą kainą. Įsigyti ir paragauti vytintų dešrelių galite mūsų moderniame turguje Visalaukio g. 1 Vilniuje, prekybos centre „Žali“. Taupantiems laiką siūlome pageidaujamos produkcijos greitai ir lengvai užsisakyti internetu www.dzukukrautuvele.lt. Vytinti produktai į namus pristatomi užsakius prekių už 50 Eur ir daugiau, o užsakiusiems virš 100 Eur – pristatome nemokamai.
Dešrų ir dešrelių vytinimo procesas
Vytintų dešrų ir dešrelių gamybos proceso metu specialios technologijos pagalba dešros įgyja pageidaujamą skonį, tekstūrą ir kvapą. Vytintos dešros nerūkomos, o vytinamos žemoje temperatūroje. Dėl šios priežasties jose nesusiformuoja vėžį galinčių sukelti medžiagų.
Gaminant vytintas dešras ir dešreles naudojama tik aukštos kokybės kruopščiai atrinkta jautiena ir kiauliena. Vytinta dešra yra itin vertinga, nes didžioji jos dalis yra iš raumeninio audinio mėsos. Dešros gamybos procese taip pat atkreipiamas dėmesys į gyvūno rūšį, amžių, lytį, įmitimą, technologinį apdirbimą ir net gyvulio transportavimą bei laikymo sąlygas.
Vytintos dešros gamyba prasideda mėsos svėrimu ir naudojamų mėsos dalių proporcijų paskaičiavimu, jos smulkinimu ir malimu. Sumalta mėsa sūdoma bei įdedami kiti priedai ir natūralūs prieskoniai. Kai viskas sumaišoma, mėsos masė brandinama 2 paras specialiomis sąlygomis ir po to formuojamos ir rišamos dešros. Suformavus reikiamos formos dešras belieka jas sukabinti, nusėsdinti ir palikti vytintis iki 18 °C temperatūroje 5 paras.
Šio proceso metu gaunami mėsos gaminiai, kurie nėra termiškai apdoroti. Jie išlaiko didžiąją dalį žalioje mėsoje esančių maistinių medžiagų, bet pailgėja jų galiojimo laikas.