Troškinta jautienos kulninė

Troškinta jautienos kulninė yra ilgai gaminamas ir prabangus, bet vertas kiekvienos minutės patiekalas, kurį tikrai norėsite ne tik pasigaminti, bet ir pakartoti. Gal šventėms, o gal tiesiog atšvęsti savaitgalį, bet labai rekomenduojame bent kartą išmėginti šį sodrų, gilų ir prabangų troškinį su jautienos kulnine.
Ingredientai:
- Jautienos ar veršienos kulninė
- Svogūnas
- Pomidorai
- Paprika
- Bulvės
- Morkos
- Česnakai
- Raudonas sausas vynas
- Aliejus
- Čiobreliai
- Cinamono lazdelės
- Gvazdikėliai
- Lauro lapeliai
- Šafranas
- Muskato riešutas
- Ciberžolė
- Rūkytos paprikos milteliai
- Pipirai
- Druska
- Kuminas
Kaip gaminti?
Morkas ir bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Papriką supjaustykite smulkiai, o mažus pomidorus perpjaukite per pusę arba didesnius supjaustykite ketvirčiais. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką smulkiai sukapokite.
Troškinimui orkaitėje tinkamame inde sausai apkepkite kulninę iš abiejų pusių. Mėsa neturi iškepti, tik truputį apkepti, kad įgautų ryškesnį skonį ir kvapą. Apkepusią mėsą išimkite iš puodo.
Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus į puodą ir apkepkite jame svogūną iki tol, kol jis taps skaidrus. Toliau sudėkite visas kitas daržoves ir gerai išmaišykite. Leiskite trumpai pasitroškinti ir suberkite visus prieskonius bei dar kartą gerai išmaišykite.
Sudėkite kulninę ant daržovių ir viską užpilkite vynu taip, kad apsemtų. Jeigu norite, galite vyną ar dalį jo keisti jautienos arba daržovių sultiniu. Uždenkite puodą dangčiu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę porai valandų arba kol išsitroškins. Galite troškinti ir dar mažesnėje temperatūroje ilgesnį laiką tam, kad troškinys būtų dar aromatingesnis ir išraiškingesnis.
Mėsai išsitroškinus, išimkite iš puodo kaulus (jie turėtų tiesiog išslysti iš mėsos), viską dar kartą išmaišykite ir galite skanauti. Nors tiesą pasakius, mūsų patarimas būtų šį patiekalą ruošti dieną prieš šventę, nes antrą dieną skonis dar geresnis. Tiesiog užpilkite dar truputį sultinio ir su visu puodu pašildykite orkaitėje – svečiai ar namiškiai jums padėkos.
Skanaus!
O jei norite pamatyti visą gamybos procesą, kviečiame pasekti mus Instagrame ir peržiūrėti šio recepto reels mūsų anketoje.