Takai įkvėpti Cezario salotų

Takai įkvėpti Cezario salotų socialiniuose tinkluose buvo šio rudens mados viršūnėse. Tad net nesam iki galo tikri, kiek jūsų apie šį patiekalą dar nieko nėra girdėję. Tačiau tikimės, kad suspėjome į benuvažiuojantį viral receptų traukinį, o jūs kartu su mumis pasigaminsite greitą ir labai skanią vakarienę įkvėptą legendinių salotų.
Ingredientai:
- Mažos tortilijos
- Vištienos šlaunelių mėsos faršas su apelsininiais pipirais
- Romaninė salota
- Brandintas fermentinis trijų sluoksnių sūris „Bolero“
- Šviežias agurkas
- Cezario salotų padažas (mėgstamas)
Kaip gaminti?
Iš pradžių pasiruoškite salotas. Nusilaužkite norimą kiekį romaninės salotos lapų, nupjaukite jų pagrindą maždaug 1 centimetrą, perpjaukite pusiau išilgai (jei reikia, galima ir į tris ar keturias dalis) ir susmulkinkite.
Į didesnį dubenį suberkite smulkintus salotų lapus, smulkia tarka tarkuotą kietąjį sūrį ir gerai nuplautus ir susmulkintus agurkus. Viską užpilkite Cezario salotų padažu ir gerai išmaišę palikite pailsėti.
Ant mažos tortilijos šaukštu tolygiai paskirstykite nestorą kiekį vištienos šlaunelių faršo. Rekomenduojame naudoti jau paruoštą mėsą, kad sutaupytumėte laiko. Tiesa, jeigu norite kiek liesesnio varianto, galit naudoti ne vištienos šlaunelių mėsą, o vištienos krūtinėlės faršą.
Taip paruoštą tortiliją klokite mėsa žemyn į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite apie 3 minutes arba kol mėsa iškeps. Atsargiai apverskite ir pakepkite dar 1-2 minutes. Tuomet sulenkite tortiliją pusiau, mėsa į vidų, ir atidėkite, kol iškepsite likusias tortilijas.
Į taip iškepto tako vidų dėkite pasiruoštas salotas, kurias papildomai galite pagardinti padažu ar smulkiai tarkuotu sūriu bei šviesios duonos skrebučiais.
Šie takai įkvėpti Cezario salotų bus patys skaniausi, jei patieksite juos su savo mėgiamu ZANDUKELI limonadu (mūsų pasirinkimas – citrinų limonadas), tačiau ir šalti šie takai tikrai ne mažiau skanūs. Tik paruošti iš vakaro jie nebus tokie dailūs ir gali tapti kiek guminiai, todėl apsvarstykite, ar tikrai neverta pasiruošti jų šviežiai.
Skanaus!
O jei norite pamatyti dar daugiau mūsų receptų, pirmieji sužinoti naujienas bei sudalyvauti skelbiamuose konkursuose, pasekite mus Instagram, kur rasite visa tai ir dar daugiau.