Karštai rūkyta kiaulienos „Kaimiška“ šoninė, 0,5 kg
Kaina €8,62
€17,24/kg
Rūkyta šoninė – tai sluoksniuoti sniego baltumo lašiniai su rausvais liesos mėsos intarpas ir rusva traškia odele, skanus rūkymo dūmelio aromatas, kvepiantis kadagiais. Tai ne tik skanus, bet ir ypač maistingas produktas. Rūkytos šoninės odelė yra sukramtoma, nes yra svilinta. Rūkyta šoninė įtrinta natūraliais prieskoniais, pirpirais, česnakais, kurie suteikia gaminiui subtilų skonį ir aromatą. Karštai rūkyta „Kaimiška“ šoninė yra minkštesnė negu šaltai rūkyta šoninė. Karštai rūkyta šoninė ypač gerai susiktamto. Puikiai tinka užkandžiams, kepimui. Išbandykite mūsų karštai rūkytą šoninę išksikepti su kiaušiniene.
- Kilmės šalis:
- Lietuva
- Tiekėjas:
- Pagaminta pagal specialų įmonės UAB „Maisto dėlionė“ užsakymą, Visalaukio g. 1, LT-08428, Vilnius, LT11-05EB
Gautos prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokios išvaizdos, formos, gali skirtis įpakavimas. Elektroninėje parduotuvėje esančiuose aprašymuose pateikiama bendo pobūdžio informacija apie prekes. Informacija nurodoma ant produkto etiketės ir elektroninės parduotuvės aprašymuose gali skirtis. Informacija, kuri yra ant produkto pakuotės yra išsamesnė ir gali nesutapti su nurodoma informacija elektroninės parduotuvės prekių aprašymuose. Pirkėjas gavęs prekes, visada turi perskaityti ir vadovautis ant prekės pakuotės esančia informacija.
Aukščiausia rūšis. Maisto rūkymas – maisto gamybos technologinė operacija, kai maisto produktas veikiamas dūmais ir karšto rūkymo atveju – karščiu. Šalto rūkymo metu dūmų temperatūra dažniausiai būna tarp19-25 °C temperatūros, toks rūkymas trunka kelias dienas, todėl tokiam rūkymui ruošiama mėsa turi būti sūdoma. Su dūmais išsiskiria dezinfekuojančių cheminių junginių, kurie mėsą užkonservuoja. Be to, rūkoma mėsa įgyja malonų kvapą, sumažėja jos vandeningumas, o tai padidina patvarumą. Labai gerai mėsą konservuoja kadagio, ąžuolo ir alksnio dūmai. Stipriausių konservuojančių savybių turi kadagio dūmai, nors nuo jų mėsa kiek patamsėja, tačiau įgauna malonų kvapą ir skonį, todėl kadagio dedama pradedant ir baigiant rūkyti. Mėsos šalto rūkymo proceso technologija mūsų šeimoje perduodama iš kartos į kartą. Pagal tokius pačius receptus gamino mūsų proseneliai ir seneliai. Dar ir dabar trečia karta neapleidžia šių tradicijų ir puoselėja autentišką palikimą.
Sudedamosios dalys: | Kiaulienos šoninė 92% (kilmės šalis Lietuva), valgomoji druska, prieskoniai (juodieji ir kvapnieji pipirai, kalendra), česnakai, konservantas natrio nitritas. |
---|---|
Naudojimo instrukcija: | Produktas paruoštas valgymui. |
Laikymo sąlygos: | Laikymo temperatūra nuo 0°C iki 20°C |
Pakuotė: | Politilenas |
Galioja iki: | Žiūrėti ant pakuotės |
Maistinė vertė 100 g/ml: | |
---|---|
Energinė vertė: | 1206.00 kJ / 290.80 Kcal |
Riebalai: | 23.50 g |
Sočiosios riebalų rūgštys: | 6.30 g |
Angliavandeniai: | 1.60 g |
Cukrūs: | 0.60 g |
Baltymai: | 17.80 g |
Druska: | 0.71 g |
Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.
Pati skaniausia karšto rūkymo šoninė, turbūt, visoje Lietuvoje. Odelė minkšta, pakankamai nemažai raumenuko, dūmos skonis natūralus ir neaštrus, o prieskoniai parinkti idealiai. Metai iš metų mėgaujamės!